2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

Zagrebas. Kaip iš oro uosto nusigauti iki miesto centro.


Mintis parašyti šią trumpą informacinę žinutę kilo po to, kai internete neradau tinkamos informacijos apie tai, kaip iš Zagrebo oro uosto nusigauti į miesto centrą.

Zagrebo oro uostas nėra didelis ir tokio judėjimo, kaip kituose Europos sostinių oro uostuose tikrai neišvysite, Zagrebe nėra metro, iki oro uosto nedavažiuoja tramvajai, todėl verta žinoti štai ką:

1) Ko gero pigiausias būdas nusigauti iki centro, kuris yra beveik už dvylikos kilometrų, yra maršrutinis autobusas važiuojantis maršrutu Oro uostas – Autobusu stotis – Oro uostas. Nuo oro uosto jis išvyksta kas valandą, o po 8 val. vakaro išvyksta neužilgo po lėktuvo nusileidimo. Kelionė trunka iki 30 min. Pats autobusas stovi ties išėjimu iš oro uosto, todėl bus sunku jo nepastebėti. Kelionė į vieną pusę kainuos 30 kunų (apie 3,9 euro). Tiesa, siekiant nuvažiuoti iki pačio centro nuo autobusų stoties dar reikės pavažiuoti tramvajumi (pvz. tinka Nr. 2), kas papildomai kainuos dar 10 kunų (apie 1,3 euro). Tramvajaus bilietus galima įsigyti tiek kioskuose, tiek pačiame tramvajuje iš vairuotojo.

2) Kitas pakankamai populiarus būdas pasiekti centrą ar kitą norimą vietą, tai iš anksto užsisakyti privačių vežėjų palaugas (tai ne taksi). Užsisakant tokio tipo pervežimą, važiuoti galima tiek asmeniškai, tiek su kitais, nebūtinai pažystamais keleiviais. 1-3 asmenų pervežimas kainuos apie 30 eurų. Tiesa, tokia paslauga turi būti užsakoma bent pora dienų iki atvykimo, o registruotis reikia online adresu:
http://www.cheaptransfercroatia.com/transfer-taxi-booking/?term=15&dest=45861&tname=Zagreb%20Airport%20%20&rid=1953&dname=Zagreb&view=booking

3) Prie oro uosto stovi nemažai taksi automobilių, todėl jei nusprendėte pasinaudoti jų paslaugomis, verta žinoti, kad nuvažiuoti iki centro kainuos apie 20 – 25 eurus, o dėl nuvykimo kainos patartina susitarti iš anksto (yra žmonių kurie už kelionę iki centro sumokėjo 40 eurų).

4) Be abejo, dar galima išsinuomoti automobilį. Labai preliminari kaina parai prasideda nuo 20 eurų ir kyla priklausomai nuo pačio automobilio ir paslaugų spektro.

Tai tiek, smagu jei kam buvo naudinga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą