2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Valgom Airijoje...


The Boar Head Pub Dublin

Niūrią ir lietingą dieną, vaikšinėdami po Dublino senamiestį, nutarėme užeiti į pub`ą ir paragauti kažko airiško.
Igai ieškoti nereikėjo: mūsų dėmesį patraukė „airiškų“ tamsių spalvų „kabokas“ „The Boar Head Pub Dublin“. O dar tos „Guinness“ iškabos tiesiog traukte įtraukė į šio pub‘o vidų J

Tipiška Airiška išvaizda

Interjeras pateisino lūkesčius, t.y. jis buvo toks, kokio tikėjomės ir norėjome: tamsios sienos, daug medžio, viduje prietema, „nejaunas“ personalas. Kvapas toks kaip pas kunigą sakykloje.

Vidus
Gėrybės

Aptarnavimas geras, neįkyrus. Maistą atnešė kone per dvi minutes. Matyt, laikė specialiai mums.
Aš užsisakiau „Shepherd's pie“, o Aurelija „Fish and chips“. Mano piemenėlio pyragas yra kildinamas iš Airijos jau nuo XVIII a. ir yra gaminamas pasirinktinai iš jautienos arba avienos. Pats patiekalas yra labai paprastas, sluoksniuotas, kepamas orkaitėje. Pirmas sluoksnis jautienos faršas maišytas su daržovėmis, o antras sluoksnis bulvių košė.
Skonis buvo tikrai geras, labai gerai derėjo mėsa su daržovėmis. Porcijos dydis alkano nepaliko.
"Piemenėlio pyragas"
 „Fish and chips“ yra kildinamas iš Anglijos, tačiau labai populiarus ir Airijoje (ir ne tik). Patiekalas yra paprastas: svieste kepta žuvis su bulvytėmis „free“. „Fish and chips“ galima nusipirkti greito maisto kioskeliuose, lietuviškų kebabinių analoguose, kur tau tiesiog į popierių suvynioja keptą žuvį, bulvytes, dar viską apibarsto druska ir apšlaksto actu. Eini ir valgai tiesiog gatvėje. Patiekalas skanus, bet išskirtiniu savo skoniu nepasižymi.

Fish and chips
Už abu patiekalus bei du bokalus Guinness alaus viso su arbatpinigiais sumokėjome 30 eurų ir galiu pasakyti likome tikrai patenkinti.
  Restoraną vertiname penkiais kaulais iš šešių :)


Restoranas lieka restoranu, tačiau žemai lenkiame galvą prieš tėvų virtuvę. Tėvai pasistengė ir vaišino mumis „airiškais pusryčiais“ (British breakfast style) rytais, airiškais rollais per pietus ir kitais skanėstais vakare. O kur dar neišmatuojama jūra guinness‘o alaus...?
English breakfast
Rollas yra toks įdomus ir savo paprastumu žudantis sumuštinis, į kurį dedama tai, ko norima: majonezas, kečupas, kepti kiaušiniai, airiškos dešrelės, keptas kumpelis (Irish rasher), kepta vištiena, bulvės ir t.t.

Rolas


 Nedas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą