The Boar Head Pub Dublin
Niūrią ir lietingą dieną, vaikšinėdami po Dublino senamiestį, nutarėme užeiti į pub`ą ir paragauti kažko airiško.
Igai ieškoti nereikėjo: mūsų dėmesį patraukė „airiškų“ tamsių spalvų „kabokas“ „The Boar Head Pub Dublin“. O dar tos „Guinness“ iškabos tiesiog traukte įtraukė į šio pub‘o vidų J
Tipiška Airiška išvaizda |
Interjeras pateisino lūkesčius, t.y. jis buvo toks, kokio tikėjomės ir norėjome: tamsios sienos, daug medžio, viduje prietema, „nejaunas“ personalas. Kvapas toks kaip pas kunigą sakykloje.
Vidus |
Gėrybės |
Aptarnavimas geras, neįkyrus. Maistą atnešė kone per dvi minutes. Matyt, laikė specialiai mums.
Aš užsisakiau „Shepherd's pie“, o Aurelija „Fish and chips“. Mano piemenėlio pyragas yra kildinamas iš Airijos jau nuo XVIII a. ir yra gaminamas pasirinktinai iš jautienos arba avienos. Pats patiekalas yra labai paprastas, sluoksniuotas, kepamas orkaitėje. Pirmas sluoksnis jautienos faršas maišytas su daržovėmis, o antras sluoksnis bulvių košė.
Skonis buvo tikrai geras, labai gerai derėjo mėsa su daržovėmis. Porcijos dydis alkano nepaliko.
"Piemenėlio pyragas" |
Fish and chips |
Už abu patiekalus bei du bokalus Guinness alaus viso su arbatpinigiais sumokėjome 30 eurų ir galiu pasakyti likome tikrai patenkinti.
Restoraną vertiname penkiais kaulais iš šešių :)
Jų facebook paskyra http://www.facebook.com/theboarshead?fref=ts
Restoranas lieka restoranu, tačiau žemai lenkiame galvą prieš tėvų virtuvę. Tėvai pasistengė ir vaišino mumis „airiškais pusryčiais“ (British breakfast style) rytais, airiškais rollais per pietus ir kitais skanėstais vakare. O kur dar neišmatuojama jūra guinness‘o alaus...?
English breakfast |
Rollas yra toks įdomus ir savo paprastumu žudantis sumuštinis, į kurį dedama tai, ko norima: majonezas, kečupas, kepti kiaušiniai, airiškos dešrelės, keptas kumpelis (Irish rasher), kepta vištiena, bulvės ir t.t.
Rolas |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą